Yurt dışındaki müşteri ile whatsapp ile iletişim

Yurt Dışındaki Müşteri ile Whatsapp ile İletişim

Bu kısımda sizin ile Yurt dışındaki müşteriniz ile whatsapp üzerinden nasıl görüşmeniz gerektiği hakkında bilgiler vereceğiz. Diğer yazılarımızda nasıl mail ile iletişim kurulacağını ve nasıl sms ile iletişim kurulacağını anlatmıştık. Bu kısımda satış yapma olasılığı en yüksek olan iletişim kanalından bahsedeceğiz. Whatsapp, Wechat, Telegram bu kanallar satış oranının diğer iletişim yöntemlerine göre en yüksek olduğu kanallardır. Bundan dolayı müşteri ile mail veya sms ile görüşüyor iseniz bu iletişim kanalına çekmeye çalışınız. Bu kanal vasıtası ile satış yapma ihtimalinizi yükseltebileceksiniz.  Kısaca başlayalım.

Öncelikle, müşterinizin whatsapp numarasını aldıktan sonra ona atacağınız ilk mesaj kısa ve öz olmalıdır.

Giriş whatsapp Mesajımızın ilk kuralları:

  • Kişinin en başta ismini vurgulamanız gerekmektedir. Bu durum o kişiye özel bir mesaj geldiğini vurgulayacaktır ve daha hızlı attığınız mesaja geri dönülmesini sağlayacaktır. ” Hello/Good Day Mr Alex, “
  • Atılacak olan ilk mesajda lütfen kendinizi ve şirketinizi uzun uzun tanıtmayınız. Genelde çok uzun atılan mesajlar okunmamaktadır. Diğer sebebi ise uzun mesajlar genelde herkese atılan değersiz mesajlar olarak görünmektedir. Her müşteriniz için ayrı ayrı mesaj hazırlamalısınız. kendinizi veya şirketinizi çok az tanıtabilirsiniz. Bu kısmı uzun tutmayınız.
  • Ayrıca bu mesajda bu kişinin telefon numarasını nereden bulduğunuzu veya aldığınızı belirtebilirsiniz. Ticaret, güven üzerine kuruludur. Gizemli bir şekilde yaklaşım, size olan güveni en başta sarsacaktır. Bundan dolayı atacağınız ilk mesajda bunu belirtiniz.
  • En son kısımda ise potansiyel müşterinizin istediği bir ürünle/hizmetle yaklaşmanız gerekmektedir. Müşteriniz mor renkli oturma grubu ile ilgileniyor ise en son cümleniz de bunu vurgulamanız gerekmektedir. Kendiniz bu istediği hizmeti sağlayabileceğinizden bahsedebilirsiniz.

Tüm Bu bilgileri kullanarak ilk mesajımızı beraber Hazırlayalım.

 Merhaba Alex Bey. Ben Ali X ayakkabı firmasında çalışmaktayım. numaranızı daha öncesinde çalıştığınız ABC firmasından aldım. Siyah Deri ayakkabılar ile ilgilendiğiniz belirtilmiş, sizin ile bu konuda görüşmek isterim.

İngilizce olarak ise Şu şekilde bir örnek verebiliriz.

Good Day Mr Alex, my name is Ali. I am manager of a shoes company in Turkey. We found your phone number from alibaba buyer center. I guess you interest black leather shoes. We can supply these type products.

Bu örneklerde gördüğünüz gibi giriş cümleniz olabildiğince yalın ve kısa olmalıdır.

Sonraki Whatsapp Aşaması

ilk mesajımızı gönderdikten sonra karşı taraftan bir cevap gelmesini beklememiz gerekmektedir. Genelde 1 iş günü içerisinde dönülmesini beklemekteyiz. Bazı durumlarda bu 2 iş gününü bulabilmektedir. Çünkü gönderdiğiniz kişi birden çok alıcı ve satıcı ile görüşüyor olabilir, bu sebepten dolayı sizin konuşma mesajınız çok alta inmiş olabilir. 1 iş günü geçtikten sonra ikinci kez hatırlatma mesajı atabilirsiniz. Eğer buna da cevap gelmez ise daha fazla ısrar etmemize gerek yoktur. Mesajınıza tepkisiz kalınmasının iki sebebi vardır, birincisi olasılığı en yüksek olan durum budur:

  • Alıcı artık teklifinizle ilgilenmiyor olabilir. Mevcut koşullarda artık ihtiyacı kalmamıştır, başka bir sağlayıcı bulmuştur. Bundan dolayı artık size geri dönmüyordur.
  • Diğer olasılığı düşük durum ise bir olay sizin ile iletişim kurmasını engelliyordur. Hasta olabilir, tatilde olabilir, şuanda çalışmıyor veya çok yoğun olabilir.

Size cevap geldiği zaman ise yazışmaları olabildiğince kısa tutmalısınız. Karşıdaki kişi zaten gerekli soruları size sorarak ihtiyacı olan bilgileri alacaktır. Hazır ve hızlı cevap vermeniz önemlidir. Kimse bekletilmeyi sevmez. Ayrıca hızlı ve tatmin edici cevaplar ticaretinize olan güveni arttıracaktır.

Whatsapp’ın Uluslararası İşletmelere Faydaları

Artık her satışın ve işlemin internet üzerinden de yapılabileceğini düşündüğümüzde, işletmelerin yurt dışına açılmaları çok daha kolay bir hal alıyor. İsterseniz yurt dışına sadece bir kalem ürün pazarlayın isterseniz de sanayi sektörünün devlerinden birisi olun fark etmez. Yurt dışındaki müşterileriniz ile bir şekilde iletişime geçmeniz ve onların dikkatlerini çekmeniz gerekiyor. Müşteri memnuniyetini bir kere kazandığınız takdirde, sektör fark etmeksizin başarının anahtarını da elde etmiş oluyorsunuz. Müşteri memnuniyetini elde etmenizi sağlayacak en önemli silah da tabii ki iyi bir iletişim oluyor. Müşterileriniz ile sürekli kontak kurar ve onların isteklerine önem verişeniz, firmanız gayet olumlu bir imaj kazanıyor. Hepimizin bildiği üzere Whatsapp, son yıllarda iletişim kurmak için tercih edilen en önemli uygulamalardan birisi haline geldi. Özellikle yurt dışı müşterileriniz ile mesajlaşmak istiyorsanız, Whatsapp’tan iyi bir seçenek bulabileceğinizi düşünmüyoruz. Ayrıca Whatsapp Business özelliği sayesinde şirketinizi bu platforma taşıyabiliyor ve uygulamanın birbirinden faydalı hizmetlerini kullanabiliyorsunuz. Bu yazımızda sizlere yurt dışı müşterileriniz için Whatsapp’ı nasıl kullanmanız gerektiğinden bahsedecek ve bu uygulamanın faydalarını sizlere anlatacağız. İsterseniz gelin bu önemli tavsiyelere bir giriş yapalım.

Whatsapp’tan Yurt Dışındaki Müşterilerim ile Nasıl İletişime Geçerim?

Öncelikle eğer Whatsapp’ı bir pazarlama aracı olarak kullanmak istiyorsanız, kesinlikle Whatsapp Business uygulamasını indirmeniz ve işletmenizi bu platforma taşımanız gerekiyor. Şirket profili, kataloglar, chatbot kullanımı ve detaylı istatistik görüntülemeleri gibi pek çok özellik Whatsapp Business uygulaması ile erişilebilir hale geliyor. İşletmenize özel bir Business hesabı oluşturduktan sonra ise müşterilerinizle iletişime geçmeniz büyük ölçüde kolaylaşıyor. İşte, yurt dışındaki müşterileriniz ile Whatsapp’tan nasıl iletişime geçmeniz gerektiğine dair tavsiyeler:

Müşterilerinizi Whatsapp’a Çekin

Whatsapp’ı yurt dışı müşterileriniz ile iletişime geçmek için kullanacaksanız, öncelikle onları bu kanala doğru yönlendirmeniz gerekiyor. Sitenizde yer alacak bir Whatsapp Business linki ve maillerinizde göndereceğiniz bir QR kod müşterilerinizi bu alana doğru çekebilir. Bu aşamayı tamamladıktan sonra ise Whatsapp’ın eşsiz özellikleri ile pazarlama kampanyalarınızı ileri bir boyuta taşıyabilirsiniz.

ChatBot’ları Aktif Bir Şekilde Kullanın

Sohbet botları, her ne kadar müşterilere itici gelse de aslında bazı alanlarda büyük yardımları dokunabiliyor. Özellikle işletmenizin mesai saatleri dışında hizmet veren ChatBot’lar ile müşterilerinize yardımcı olabilirsiniz. Yurt dışındaki müşterileriniz farklı zaman dilimlerinde yaşadıkları için sizin mesai saatlerinizi bilemeyebilirler. Sizlere Whatsapp yoluyla mesaj attıklarında, ChatBot’lar yardımıyla onlara yardımcı olabilir ve mesai saatlerinizi onlara hatırlatabilirsiniz. Diğer bir yandan, ChatBot’lar yardımıyla müşterilerinizi kapsamlı bir şekilde kategorize edebilirsiniz. Örneğin bir müşteriyi ürün iadesi için farklı bir kişiye fiyat bilgisi sorulama için farklı bir kişiye yönlendirebilirsiniz. Bu ChatBot komutları, özellikle yurt dışından edindiğiniz müşterileri kapsamlı bir şekilde ayırt etmenize yardımcı olacaktır.

Zaman ve Bütçe Sınırlamasına Takılmayın

Müşterileriniz ile Whatsapp yoluyla iletişime geçtiğiniz takdirde, zaman ve para derdine takılmadan özgürce pazarlama işlerinizi yerine getirebilirsiniz. Özellikle yurt dışındaki müşterileriniz ile irtibat kurarken, SMS oldukça pahalı bir tercih olabiliyor. E-mailler ise çoğunlukla müşterilerinizin gözünden kaçıyor. Fakat WhatsApp mesajları hem SMS kadar etkili hem de mail kadar masrafsız bir yöntemdir diyebiliriz. Zamana ve bütçeye bakmadan müşterilerinize dilediğiniz zaman dilediğiniz bilgileri verebilirsiniz. Örneğin, müşterileriniz ile bir görüşme ayarladığınızda uçuş bilgilerini onlara Whatsapp yolu ile atabilirsiniz. Kargonuz yola çıktığında müşterilerinizi Whatsapp’tan bilgilendirebilirsiniz. Diğer bir yandan hatırlatıcılar kurarak müşterilerinizin sürekli sizinle irtibatta kalmasını sağlayabilirsiniz.

Medya Özelliklerini Sık Sık Kullanın

SMS ile mesajlaşmada, özellikle yurt dışı müşterileriniz ile görüşürken medya elementlerini gönderme konusunda sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Fakat Whatsapp ile yurt dışı müşterilerinizi pek çok açıdan bilgilendirmeniz mümkün. Örneğin detaylı bir iş modelini anlatırken ses kayıtları kullanabilir, bir şirketle iş görüşmesi yapmak için sunumlarınızı onlara gönderebilirsiniz. Ürün kataloğunuzu başarılı bir şekilde müşterilerinize iletebilir ve müşterilerinin sorularına daha detaylı yanıtlar verebilirsiniz. Bu yüzden, tüm işletmelere Whatsapp Business kullanmalarını ve özellikle yurt dışında yer alan müşteriler ile bu kanaldan haberleşmelerini öneriyoruz. Sizler de şimdi Whatsapp Business’ı indirerek kendi şirket profilinizi başarıyla oluşturabilirsiniz. Daha özgür, daha ucuz ve daha detaylı bir pazarlama kanalı olan Whatsapp, işletmenizin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak!

ihracatyolu
Tarafından Yazıldı : ihracatyolu ·


Ürünlerinizi tüm Dünyaya tanıtın ve yeni müşteriler bulun → Panele Giriş ←